donderdag 4 mei 2017

En nu gaan we vegan

Of toch voor heel even. Geen veganisten of vegetariërs in huis, wel bewuste consumenten én lekkerbekken. En liefhebbers van mooie kookboeken.

En van asperges! 



De heerlijke appel-aspergesalade uit het prachtige kookboek van Kyra De Vreeze (van de mooie site Kyra's Kitchen, goed voor een uurtje zalige online me-time, een zeldzaamheid) was het eerste "officieel" veganistische gerecht dat hier op tafel kwam. En het was zeker niet het laatste.

Lekker en eenvoudig gerecht, en best snel klaar.  Ik deel het even! (Scrollen maar!)



Nodig voor 2 (of 4 als bijgerecht): 
  • voor de salade: 200 g groene aspergetoppen, 200 g courgette in linten, 200 g appel in linten, 40 g geroosterde amandelen.
  • voor de dressing: 4 el witte amandelpasta, 100 ml sinaasappel- mandarijn- of citroensap (wij gebruikten bloedsinaasappel, ook heel lekker!), zeezout en zwarte peper naar smaak.
Werkwijze: 

  • blancheer de aspergetoppen 5 minuten in heet water. 
  • grill courgette en appels in droge grillpan.
  • maak met staafmixer een romige dressing van amandelpasta, sap, peper en zout.
  • giet asperges af, schik met appel en courgette op de borden.
  • overgiet met dressing.
  • hak de geroosterde amandelen en verdeel ze over de borden. 



Als je het ook eens maakt, hoor ik graag wat je vond!



"Vegan - de favoriete recepten uit Kyra's Kitchen" van Kyra de Vreeze uitgegeven bij Kosmos Uitgevers. Met dank aan Uitgeversgroep VBK België


3 opmerkingen: